dimecres, 26 de març de 2014

L’Ajuntament comprarà la Flor de Maig del Poblenou per cedir-la a les entitats

Tot i estar lluny del Poblenou, avui m'omple de satisfacció poder llegir aquesta notícia de BTV que us adjunto.


Un any i mig després de l’ocupació de l’immoble, a l’octubre de 2012, el consistori ha arribat a un acord amb els propietaris per comprar la primera planta de la Flor de Maig del Poblenou i està en negociacions per adquirir la resta de l’immoble. L’objectiu de l’Ajuntament és cedir-lo a les entitats amb un model autònom de gestió.

A més, segons el comunicat de la Flor de Maig, “el districte ha dit que assumirà la reforma de la façana de cara a 2016-2017″. El procés de compra durarà entre dos i tres mesos i la cessió d’ús es durà a terme entre les Festes de Poblenou i Nadal i suposarà un lloguer simbòlic per a les entitats.

Un model d’autogestió

El districte s’ha mostrat d’acord amb l’autogestió de l’espai i ha assegurat que les activitats a l’edifici podran continuar durant el procés de compra. Pau Parellada, membre de l’ateneu, ha explicat que les entitats volen que “l’activitat de la Flor de Maig sigui de caràcter cooperativista, d’ateneu popular, i dedicada a les activitats socials del barri”.

Volen recordar, per tant, que en aquest espai hi havien tingut lloc des de tallers esperantistes fins a cooperatives de consum, iniciatives “que tenen a veure amb el projecte que estem fent ara, de formació crítica i oci”, ha dit Parellada. Per això, afirmen que “cal seguir treballant perquè aquesta gestió sigui del barri”.

Resultat de la reivindicació veïnal

Els membres de la Flor de Maig han destacat que, des de l’ocupació de la Flor de Maig, a l’octubre de 2012, els veïns del Poblenou han lluitat per tal de recuperar l’edifici i consideren que es tracta d’una victòria que “no seria possible sense la lluita i sense la desobediència”.  De fet, al llarg d’un any i mig hi han hagut diverses manifestacions per aturar el desallotjament de l’immoble, i accions com l’ocupació del DHUB, a l’octubre de 2013.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada